Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

Open Call: "Sanger uten ord"


Avgarde vil dele Open Call som utlyses av ensemblet som består av vokalist ( Zsuzsa Zseni), pianist ( Ljubov Katerli) og perkusjonist (Craig Farr). Les videre for å se hva de sier.

Vi er et ensemble som består av vokalist ( Zsuzsa Zseni), pianist ( Ljubov Katerli) og perkusjonist (Craig Farr). Vi inviterer komponister fra Vestlandet til å samarbeide med oss. I dette prosjektet vil vi utforske stemmen som uttrykker følelser uten ord. Komponistene vil få mulighet til å eksperimentere og leke med den menneskelige stemmen sammen med musikerne. Ved siden av å bruke tradisjonelt klassisk sangteknikk, leter vi etter naturlige kroppsminner om en riktig måte å bruke stemmen på.

“Absolutt ingenting er farlig å gjøre med stemmen bare det gjøres på riktig måte, dvs at det ikke gjør vondt.” (Roy Hart)

Komponistene vil skrive en sang eller et musikkstykke med lengde på inntil 10 min, og får selv velge kombinasjon av instrumenter:

sang - piano - slagverk
sang - piano
sang - slagverk
sang a capella

Komposisjonene kan bli et lengre stykke, eller en syklus av kortere sanger. Det er plass i komposisjonene for improvisasjon. Følgende slagverksinstrumenter kan benyttes: Vibrafon (F3-F6), Crotales (C7-C8) + Multiperk oppsett som kan bestå av: konsertstortromme, Tom-Toms, Conga, Bongos, Woodblocks, Metall ymse gonger og Cymbaler. Ønsker utover dette må avklares med ensemblet.

Prosjektperiode er vår-høst 2022. Det er lagt opp 2 workshop i løpet av våren der komponistene kan bli kjent med utøverne, eksperimentere sammen samt presentere og forme idèene sammen. I september er det en åpen arbeidsvisning med mulighet for diskusjon rundt stykkene. Konsert med urframføringene er planlagt i høst 2022.

BIO:

Zsuzsa Zseni er en klassisk mezzosopran med stor interesse for samtidsmusikk og nye fremføringsmetoder. Zsuzsa har mastergrad i utøvende musikk fra Griegakademiet og holder nå på med postmaster studier i Stavanger innenfor kammermusikk. Hun samarbeider ofte med både veletablerte og unge komponister for å få fremme nyskrevet musikk. Zsuzsa er sanger og kunstnerisk leder i Bjørgvin Trio, og fast medlem i Tabula Rasa Vokalensemble som har spesialisert seg for samtidsmusikk og improvisasjon.

Ljubov Katerli har mastergrad i utøvende musikk fra Griegakademiet. I løpet at studier ble hun interessert i samtidsmusikk. Hun har fremført flere verk av komponister fra Vestlandet, både på Borealis festival og i Avgarde sine konserter. Hun vil gjerne utforske piano og skape nye klanger. Ljubov studerer også komposisjon.

Craig Farr har studert både slagverk og komposisjon og er aktiv som utøvende og skapende kunstner. Han er særlig interessert i utforsking av ukonvensjonelle lyder, teksturer og spenningen og friksjonen iboende i fri-improvisasjon og åpen-form. Han har urfremført soloverk av bl.a. Jan-Erik Mikalsen, Kjetil Hvoslef og Torstein Aagaard-Nilsen og spiller tidvis med Bit20 og Ensemble Avgarde i tillegg til sin faste stilling i Sjøforsvarets Musikkorps.

Finansiering av prosjektet skjer gjennom offentlige tilskuddsordninger, komponistene blir honorert.

Ønsker du å delta?

Send inn din prosjektidé med beskrivelse av musikalsk oppsetning

CV / Bio

Legg gjerne ved relevante lydfiler, feks. tidligere demoer / innspillinger eller ideskisser.

Søknadsfrist: 15. oktober 2021

Søknad sendes til sangerutenord@avgarde.no

Ved spørsmål, kontakt:

Ljubov Katerli, tlf. 45870076 mail: ljubov.katerli@gmail.com

Zsuzsa Zseni tlf. 912 64823 mail: zsuzsa.zseni@gmail.com

Craig Farr tlf. 95135749 mail: drummerboyfarr@gmail.com

Senere arrangement: 11. september
WORKSHOP OM SØKNADSSKRIVING