Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

Avgarde-sangene: Mulige sanger II

  • Nøsteboden 32 Nøstegaten Bergen, Vestland, 5010 Norway (kart)
02_Webpage-Header_large_mulige-sanger_01.jpg

Kan kunstmusikk komponert i dag også være ment for «allsang»?

For andre gang inviterer Avgarde publikum til å synge! Sammen lærer vi oss «mulige sanger», helt nykomponerte til formålet av samtidige komponister. Gjennom Avgarde-sangene ønsker Avgarde å gå i møte med en vestlig musikktradisjon der man møtes og synger i lag. Prosjektet skal reise noen spørsmål ved modernismens ideal om kunsten for kunsten sin skyld.

Helt nyskrevne sanger av Eva Pfitzenmaier, Jan Tufteland, Sigurd Fischer Olsen og Rebecka Ahvenniemi! I tillegg synger vi et par ønskerepriser fra Mulige sanger 1 tidliger i år.

Sigbjørn Apeland, trøorgel;
Hilde Annine Hasselberg, sangleder;
Kathrine Bauck, konferansier.

Facebook-event

drinking song.jpg

Eva Pfitzenmaier er musiker, komponist, scenekunstner og tekstforfatter. Hun er aktuell med VILLGEITER, PLASTIKK, FUGLESTØY & ENVEISTRAFIKK på Bergen Kjøtt 2. og 3. oktober. Til Avgarde-sangene har hun laget “DRINKING SONG FOR 2020”.

Foto: Kristoffer Øen

Foto: Kristoffer Øen

Sigurd Fischer Olsen er Avgardes egen styreleder og kaptein. Han har latt seg inspirere av denne klassikeren som du gjerne må sjekke ut: https://www.youtube.com/watch?v=PU7C6DQOhgE Der er det kabelstrekkere som får hjelp av en oppsanger - Sigurd ville lage en arbeidssang for den type arbeid som mange av oss driver med i dag: Å taste på datamaskiner! Kom og prøv ut “Arbeidssang” med oss!

jan-tufteland.jpg

Jan Tufteland har skrevet “Gud, du såg kva vi trengte”. Den gleder vi oss til å synge sammen med deg. Tufteland jobber som fløytist og distriktsmusiker. Han har komposisjonsutdannelse fra Griegakademiet (2010).



Foto: Kristoffer Øen

Foto: Kristoffer Øen

Komponist Rebecka Sofia Ahvenniemi har også med en sang som vi skal teste om er mulig å synge: “Pop Étude” heter den. En etyde beskrives som en musikalsk komposisjon konstruert for å øve opp en spesifikk teknikk. Her er det elementer fra popmusikken som skal drilles!



Bergen Kirkeautunnale har fokus på trøorgel og går av stabelen 23. - 27. september! Les mer om deres porgram her!

OPEN CALL: Komponister inviteres til å lage musikk til «Mulige sanger»: 27. september og 8. november. Mer informasjon her!



Tidligere arrangement: 13. september
OPEN CALL: Mulige sanger
Senere arrangement: 1. oktober
Søknadsfrist: Morten Eide Pedersens Minnefond!