Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

Avgarde-sangene: Mulige sanger

  • Nøsteboden 32 Nøstegaten Bergen, Vestland, 5010 Norway (kart)
02_Webpage-Header_large_mulige-sanger_01.jpg

Velkommen til en hyggelig samling på Nøsteboden der vi synger mulige sanger, helt nykomponerte til formålet av samtidige komponister.

Komponister 14. juni:
Ruth Bakke
Dagfinn Koch
Ljubov Katerli
Eilert Tøsse
Kathrine Bauck
Karen Eide Bøen

Akkompagnement: Sigbjørn Apeland på trøorgel.
Sangledelse: Marcus Davidson

Gratis inngang! Meld deg gjerne på i forkant til produsent@avgarde.no (For å opprettholde smittevernreglene, registrerer vi kontaktinfo på dem som er tilstede. Vi sletter navnelisten etter 2 uker)

Facebook-arrangement

MER OM SANGENE OG KOMPONISTENE:

Ruth Bakke har laget en Klimasalme eller Salme med klimaperspektiv. Her har hun brukt Eivind Skeies tekst Skal vi av alle slekter fra 2007.

Bakke er komponist, organist, og kordirigent og har komponert musikk for orkester, brassband, kammerensembler, orgel- og kirkemusikk, vokal- og multimediaverker.

Eilert Tøsse har skrevet fire sanger med tekstlig utgangspunkt og direkte inspirasjon fra dikt av Odveig Klyve. I sangene får talerytmen og tekstenes iboende mening en førende funksjon i melodien.

Tøsse har vært aktiv som komponist siden begynnelsen av 1980-tallet. Hans verker omfatter komposisjoner for større og mindre besetninger med blåsere, strykere, symfoniorkester, kor, orgel, piano, accordeon, slagverk, gitar, elektroakustisk musikk, ballettmusikk og teatermusikk.

Ljubov Katerli sitt bidrag til Avgarde-sangene er Dialog, der to korstemmer veksler, nettopp som i en dialog.

Som klassisk utdannet eksperimentell pianist er Katerli aktiv i det bergenske musikk- og kunstmiljøet. Hun samarbeider med musikere, komponister og kunstnere, og er selv komponist. Høsten 2019 deltok hun som komponist på Avgardes Kaffeslabberas i heavy metal-stil.

Kathrine Bauck har laget musikk til to limericker. Her skal vi få bryne oss på hele fire stemmer. Bauck er komponist og har blant annet skrevet musikk for Avgardes Kaffeslabberas i heavy metal-stil, for teatergruppen Kompani 13 og kammerkoret Gneis. Hun samarbeider med Aslak Bjørge Hermstad og Patricia Michlits om nye verk til en konsertforestilling som skal fremføres under Ny Musikk Innlandets festival INN:PUST 2021.

En limerick skal være på fem linjer, ofte med overraskende rim og ordspill, og innholdet og poenget er humoristisk og ikke sjelden grovt.

Dagfinn Koch sitt bidrag til Avgarde sitt allsang-eksperiment er fire sanger som sammen forteller den sanselige historien om hvordan fjellformasjonen De syv søstre i Nordland ble til.

Koch har skrevet musikk for orkester, kammer- og teatermusikk, opera, ballett og installasjoner. I tillegg har han arbeidet som arrangør for pop- og rockartister. Hans kunstneriske intensjon er å kunne se samtiden med et tilbakevendt blikk.

Teksten til De syv søstre er nyskrevet av tekstforfatter og billedkunstner Malin Kjelsrud. Kjelsrud har skrevet librettoen til Torstein Aagaard-Nilsens opera Gespenster.

Karen Eide Bøen har laget «Object score» er et partitur bestående av fotografier. Hvis tiden tillater det blir dette en bonussang. Her er det åpent for tolkning og vi må omforme bildene til lyd sammen.

Bøen er produsent, koreograf og danser.

BAKGRUNN FOR AVGARDE-SANGENE:
Gjennom «Avgarde-sangene» ønsker Avgarde å gå i møte med en vestlig musikktradisjon der man møtes og synger i lag. Prosjektet skal reise noen spørsmål ved modernismens ideal om kunsten for kunsten sin skyld, slik det er presentert for eksempel i Milton Babbit's artikkel «Who Cares if You Listen?». Vi har bestemt oss for at vi bryr oss både om hvem som lytter og hvem som synger. Samtidig er «Avgarde-sangene» et eksperiment der vi ikke aner hva som vil komme ut av det!

OPEN CALL: Komponister inviteres til å lage musikk til «Mulige sanger»: 14.juni, 27. september og 8. november. Mer informasjon på https://www.avgarde.no/konserter/2020/2/13/open-call-mulige-sanger

Inne på Nøsteboden

Inne på Nøsteboden

Sydnes Sjøbad utenfor, foto: Synnøve Aas.

Sydnes Sjøbad utenfor, foto: Synnøve Aas.

Tidligere arrangement: 2. mai
Digital-Krapyl: Unge komponister
Senere arrangement: 11. september
Programlansering høsten 2020 med Avgarde