Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

«Umulige sanger – Hvem bryr seg om du synger?»

  • Trikken 106 45B Nøstegaten Bergen, Vestland, 5010 Norway (kart)


Lansering av «Avgarde-sangene» og vårprogrammet.

Facebook-Header_820x312_02_A.jpg

Kan kunstmusikk komponert i dag også være ment for «allsang»?
I 2020 inviterer Avgarde publikum til å synge!

Med «Avgarde-sangene» ønsker vi å lage en plattform der komponister får øve seg på å lage musikk som «vanlige mennesker» klarer å synge. Prosjektet kombinerer aktivitetene komponering, samfunnsrefleksjon og det å møtes i en felles aktivitet. På programlansering lørdag 15. februar: «Umulige sanger – Hvem bryr seg om du synger?» inviteres publikum til å synge i lag i en festlig sammenheng. Her får vi prøve oss på noen av historiens altfor kompliserte og kanskje helt umulige sanger. Rebecka Sofia Ahvenniemi vil lose oss gjennom kvelden med faglige pekepinner og hjelpe oss med å finne tonene, og det hele akkompagneres av Sigbjørn Apeland på trøorgel! På Avgarde-sangene er det også lov å nynne med – man må ikke synge. Vi lanserer samtidig Avgarde sitt vårprogram, forteller mer om «Avgarde-sangene» og feirer sesongstart.
Facebook-arrangement

Senere i 2020 inviteres publikum til tre arrangement der vi synger mulige sanger, helt nykomponerte til formålet av samtidige komponister. Gjennom «Avgarde-sangene» ønsker Avgarde å gå i møte med en vestlig musikktradisjon der man møtes og synger i lag. I den eksperimentelle musikkverden med stadig fornyelse, er det kanskje på tide med litt «forgammelse» også? Prosjektet skal reise noen spørsmål ved modernismens ideal om kunsten for kunsten sin skyld, slik det er presentert for eksempel i Milton Babbit's artikkel «Who Cares if You Listen?». Vi har bestemt oss for at vi bryr oss både om hvem som lytter og hvem som synger. Samtidig er «Avgarde-sangene» et eksperiment der vi ikke aner hva som vil komme ut av det!

OPEN CALL: Komponister inviteres til å lage musikk til «Mulige sanger»: 26. april, 27. september og 8. november. Mer informasjon kommer snart.




Tidligere arrangement: 14. desember
Nye stemmer: Kaffeslabberas i heavy metal-stil
Senere arrangement: 15. februar
OPEN CALL: Mulige sanger