Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

Plateslipp: Tacit-Citat-Ion med Rebecka Ahvenniemi

  • Biblioteket bar Vetrlidsallmenningen 2 5014 Bergen Norge (kart)
Rebecka header FINAL.jpg

Bli kjent med en av Bergens store komponister når vi feirer plateslipp!

Billetter // Facebook

Ravello Records slipper platen Tacit-Citat-Ion, med kammermusikkverker skrevet av Rebecka Sofia Ahvenniemi. Albumet har allerede høstet flere gode anmeldelser. Vi kommer til å få høre utdrag fra albumet, spilt av et dyktig knippe musikere.

Rebecka Sofia Ahvenniemis musikk benytter gestiske og klanglige kvaliteter i lyden på en unik og kritisk måte. Hun jobber med blant annet pust og artikulasjon, og utforsker intime og skjulte aspekter av lyd. Rebecka arbeider med partitur, elektronikk, stemmer og instrumenter, og skaper alt fra operatiske scener og stillfarende ambisonics-lyd til solistiske verker. Inspirasjonen kommer fra et mangfold av kilder – men felles for alt vi skal høre er at stykkene er utarbeidet med nøye valgte kompoisjonsmetoder. Hvert stykke er laget for en spesifikk kontekst, har sin egen mening og forteller en historie.

Rebecka er opprinnelig fra Finland, og har utdanning innen komposisjon og filosofi fra Bergen, Berlin, New York og Helsinki. Hun er både komponist og filosof, noe som kommer til uttrykk i hennes musikk, tekster og undervisning. Hun har også vært aktiv i organisasjonslivet i Bergen og Norge. Hun har tidligere hatt stillingen som produsent/daglig leder i Avgarde, hun satt i styret til Norsk komponistforening og startet opp prosjektet Nye stemmer i Bergen, der hun jobber for likestilling i komposisjonsmiljøet. Musikken hennes er fremført i blant annet Danmark, Finland, Storbritannia, USA og Canada.

Program:
A Song for the Viola
Tacit-Citat-ion
Ode to a Tree
Barnet som blev osynligt
Banalala
Wuthering Modes. Not Moods.

Musikere:
Joshua Rubin, klarinett
Hans Gunnar Hagen, bratsj
Hilde Annine Hasselberg, vokal
Manuel Hofstätter, perkusjon

Strykekvartett fra BIT20 Ensemble:
Jutta Morgenstern, fiolin
Martin Schultz, fiolin
Liene Klava, bratsj
Agnese Rugevica, cello

Konserten arrangeres av Avgarde, BIT20 og Biblioteket Bar.
Konserten er støttet av Norsk Komponistforening, Bergen Kommune og Kulturrådet. Albumutgivelsen støttes av Norsk Komponistforening.

Tidligere arrangement: 15. mai
Avgarde presenterer: Volve Vokal #2
Senere arrangement: 22. august
KURS: Mixing og produksjon for samtidsdisco!